SUOMEN PGA RY
PROFESSIONAL
GOLFERS´
ASSOCIATION
Uutiset
Teemu Bakkerista PGA:n mestari 

Voittopokaalin nostaminen nimenomaan Talissa oli Teemu Bakkerille iso asia. Kuva Mikael Tuulio.
Voittopokaalin nostaminen nimenomaan Talissa oli Teemu Bakkerille iso asia. Kuva Mikael Tuulio.

Gumböle Golfia edustava Teemu Bakker on tämän vuoden PGA:n mestari. Mestaruus tuli lauantaina Talissa päättyneessä Audi PGA Finland Championship -kilpailussa, jossa Bakker venyi voittoon uusintareiän jälkeen. Bakker kukisti uusinnassa Tarinagolfin Lauri Ruuskan. Suur-Helsingin Tuomas Salminen sijoittui kilpailussa kolmanneksi lyönnin Bakkerille hävinneenä. 

Bakkerin kolmen kierroksen yhteistulos oli maltillinen kolme alle parin. Hän pelasi kierrostulokset 70–71–69. Viimeisen päivän kierroksen alkuvaiheilla Bakker onnistui tekemään birdiet väylille 2, 3, 4 ja 6. Sen jälkeen meno hieman tasaantui, ja tuloskorttiin ilmestyi kolme bogeya. 

”Luulin siinä vaiheessa, että peli on jo menetetty. Mutta 17. väylän jälkeen kuulin, että siellä on aika monta kaveria tasoissa, ja sain siitä hyvää fiilistä, kun tiesin pelaavani kuitenkin voitosta. Sain sitten hyvän birdien 18. reiälle, ja Late (Ruuska) teki myös siihen birdien, niin olimme sitten tasatilanteessa”, Bakker kertoi kierroksensa kulusta. 

”Oli kiva päästä pelaamaan kaveria vastaan uusintaan. Pelasimme uusintareikänä väylän 18, johon tein birdien. Voitin sitten sillä.” 

Voimakkaana puhaltanut tuuli piti ammattilaispelaajat varpaillaan koko kilpailun ajan, eikä mitään ilotulitusta tulosten puolesta päästy näkemään. Mutta se ei pelaajia häirinnyt. 

”Tuuli tekee aika paljon haasteita tuolla puistokentällä, kun ei tiedä tarkkaan mistä päin tuulee. Tuntuu, että se tuuli pyörii siellä puiden seassa. Se vaikeuttaa peliä aika paljon. Toisaalta, uskon, että aika moni pelaaja oli mielissään, ettei ollut ihan tavallinen sää, koska harva meistä on tuollaisessa kelissä päässyt pelaamaan kolmea päivää Talissa”, Bakker kommentoi sääoloja. 

Tuoreelle mestarille PGA:n mestaruuden voittaminen nimenomaan Talissa oli iso juttu. Kenttä on ollut Bakkerille tärkeä koko uran ajan. 

”Olen pelannut Talissa Erkko Trophyn niin monta kertaa, enkä koskaan voittanut sitä. Mutta joka kerta, kun olen mennyt Taliin pelaamaan, olen pelannut siellä hyvin. Se on ollut itselleni rakas kenttä nuoruudesta lähtien. Aiemmin ei ole tullut mestaruuksia Talissa, ja nyt oli ensimmäinen PGA:n mestaruuskilpailuni, ja saavutin sen voiton”, Bakker iloitsi voitostaan. 

Bakker oli puheliaalla tuulella voiton jälkimainingeissa, ja hän osasi vetää koko kilpailuviikon hienosti yhteen. 

”Koko kilpailuviikko lähti hienosti käyntiin keskiviikon pro-amilla, jossa minulla oli todella mukava ryhmä. Siitä se viikko lähti hyvin käyntiin, kun sai pelata hauskojen ihmisten kanssa. Ja saimme myrskystä huolimatta pelata kolme kierrosta Talissa, niin hienoahan se oli”, voittaja sanoi.

 

(Suomen PGA ry 1.7.2017)
«« Edelliselle sivulle


TOURIT

Sivujen tuotanto: golfpiste.com